Web Ajans
Hizmetlerimiz
Mobil Uyumlu Web Site Tasarımı Web Uygulamaları Online Uygulamalar Web Site Tasarımı Seo Danışmanlığı Grafik Tasarımı Videolar ve Animasyonlar E-Ticaret Çözümleri Yazılım Geliştirme İçerik Yönetim Sistemi Alan Adı (Domain) - Hosting Kurumsal Uygulamalar Google Adwords Danışmanlığı Özel Projeler
Kurumsal
Hakkıkımzda
Referanslarımız Blog Haber İletişim

Off Page SEO Çalışmaları Nasıl Yapılır

Off Page SEO Çalışmaları Nasıl Yapılır

OFF PAGE SEO ÇALIŞMALARI NASIL YAPILIR?

Off page seo çalışmaları genel olarak aşağıda yazılan başlıklar altından yapılmaktadır. Makalenin tamamından yola çıkarak maddeleri dikkate almanızı tavsiye etmekteyiz. Amatör yapacağınız çalışmalar filtreye girmenize sebebiyet verebilir.

§  Paravan Siteler : Paravan siteler ana domain için link almak amacıyla oluşturulmuş sitelerdir.

§  Bloglar : Ücretli ve ücretsiz bloglar link alma amacıyla oluşturulmuştur. Paravan blog olarak da anılmaktadır.

§  Tanıtım Yazıları : Ücret karşılığında sitenizin linkinin içerisinde bulunduğu makaleyi/içeriği diğer sitelere eklenmesidir. Haber, teknoloj, blog sitelerinde bolca bu yöntem kullanılmaktadır. Google’ın kalite programına aykırı bir davranıştır.

§  Dizin/Rehberlere Kayıt : Sitenizin konusunun ait olduğu rehberlere kayıt olmaktır.  Örneğin dmoz.org.

§  Forum Yazıları/İmzaları : Otomatik bu işi yapan yazılımlar sayesinde ünlenen bu yöntem ile ücretsiz olarak forumlardan konu açma yada üye profillerinden linkler almanız mümkündür. Bu yöntemi klasik şekilde yapıyorsanız tavsiye etmemekteyiz. Forumların site tanıtım bölümlerine alınan linklerden yarar geleceğini beklememek gerekir.

§  Diğer Arama Motorları : Diğer arama motorlarına da kayıt olarak buralardan sitenize link sağlayabilirsiniz.

§  Yorum Linkler : Blog, haber, forum vs gibi sitelerin yorum bölümlerine sitenizin linkini içeren yorum gönderme tekniğidir. Otomatik yazılımlar ile genellikle yapılmaktadır ve tavsiye edilmemektedir.

§  Makale Siteleri : Bu sitelere gönderdiğiniz makalelerin içerisine eklenen link ile backlink alma yöntemidir. Yazılımlar ile ünlenmiştir. Organik olarak yapabiliyorsanız iyi geri dönüşler alabilirsiniz.

§  Widget / Gadget Geliştirme: Bir yazılıma/telefona yada işletim sistemine eklentiler geliştirerek link alabilirsiniz. Yoast’ı bu konuda örnek gösterebiliriz. WordPress seo eklentisi ile günümüzde bütün dünyada tanınmaktadır.

§  Sosyal İmlemeler : İmlemeler yaparak link kazanabilirsiniz fakat dikkatli olmanız gereken konulardandır.

§  Videolar : Youtube, vimeo gibi sitelere videolarınızı göndererek linkler alabilirsiniz. İnsanlar videoları paylaştıkça ve izledikçe sizin de sitenizden haberdar olacaktırlar. Oldukça detaylı bir konudur.

§  Soru Cevap Siteleri : Soru-cevap sitelerinde mantıklı alanlarda sitenizi kaynak göstererek linkler verilebilmektedir. Örneğin zayıflamak isteyen birisi için başka bir kişi sizin sitenizin ilgisi sayfasını referans gösterebilir.

§  Fotoğraf Paylaşımı : Başka yerde olmayan fotoğrafları paylaştığınızda insanların ilgisini çeker ve bu fotoğraflar yayınlandıkça sizlere de link geri dönüşü olur.

§  Makale-Döküman Paylaşımı : Makale ve dökümanlar paylaşımı yaparak linkler elde edebilirsiniz. Örneğin belirli konularda pdfler hazırlayarak bunları internete yayabilirsiniz. Gerçekten kaliteli dökümanlar hazırlayabilirseniz iyi derecede geri dönüşü olacaktır.

§  Link Ağı-Networkleri :  Kendinize ait link ağları kurabilirsiniz. Link ağı kurmak maliyetli, süreç ve profesyonellik gerektiren bir alandır.

§  Link Satışı : Ücret karşılığı footer, sidebar gibi sitelerin çeşitli alanlarından satılan linklerdir. Google’ın kalite programına aykırı bir davranıştır.

§  Link Değişimleri : Belirlediğiniz sitelerin sahipleri ile iletişime geçerek link değişimi talebinde bulunabilirsiniz.

§  Link Baiting : Bir tür viral marketin denebilir. En basit anlamıyla ilgi çekebilecek içerikler yayınlayıp bunların size link dönüşü olarak gelmesini sağlamaktır.

§  Cross Link- Çapraz Link Değişimi : Link değişimlerine benzer bir konudur fakat site sayısı fazladır. Alakasız gözükecek şekilde siteler arasında çapraz linkleme yapılır.